lördag 25 juli 2009

DT alster

Det har varit tyst här ett tag vílket delvis beror på att jag har varit ifrån datorn och delvis pga att inspirationen saknats.

Inspirationen slog dock till förra veckan och jag fick till ett antal DT kort, burkar och en påse. Allt material förutom gemet uppe på påsen och akrylfärgen finns hos AltheasMix naturligtvis.

Grönt är skönt och här är ett kort i just grönt.
Bakgrunden är infärgad med distress dynorna. Stämplarna kommer från Forma Hantverk förutom textstämpeln som är från Reprint.


Till detta kort fick jag inspiration från min DT kollega Monica. Mönstrade pappret är från Maja Design. Blomstämpeln kommer från Forma Hantverk. Textstämpeln är även denna från Reprint. En ny favorit är dien från Bosscut. Den gör två olika blad som passar så bra i varandra. Som pricken över i:et en hattnål med några pärlor på.



Lila verkar ha blivit min nya favorit färg...eller kanske inte men här är ett nytt lila kort. Mönstrade pappret är från Maja Design. Gillar stämpeln från Forma Hantverk här embossad i guld. Ytterligare en die från Bosscut som är så snygg. Ett litet hjärta med glitterlim på och det är klart.

Detta kort innehåller två stämplar från Inkido. Rosen är färglagd med Promarker pennor och som jag sedan lagt på lite glitterlim för att få lite glitter i kortet. Därefter har jag maskat in textstämpeln. Tyvärr misslyckades jag lite med antingen infärgningen av stämpeln eller så tryckte jag inte tillräckligt hårt. Ett blad från Bosscut dien som jag skrivit om tidigare fick också vara med.

Ytterligare ett grönt kort som är min favorit färg. Det mönstrade pappret är från Prima.
Stämplarna kommer från Reprint. Älskar strå stämpeln. Foam bokstäver och lite bling.


Har haft denna påse ett tag och kom till slut på att en TE påse (som den sanna tedrickare jag är) blir bra. Den är väldigt enkel. Mönstrat papper från Maja Design och Prima. Foam bokstäver så man vet vad den innehåller ; ). Samma Bosscut die som jag använt förut. Den är bara så användbar!!!


Här är en burk som jag målat med akrylfärg. Locket prydde jag med papper från Prima. Det börjar bli lite tjatigt men jag har ju sagt att Bosscut löven är användbara. I lööv them!!! Fjärilen från Forma Hantverk har jag färglagd med Promarker pennorna. Tyllblommorna är också så enkla att använda.


En border die från Bosscut har kommit till användning här. Gillar att bladen inte är så stora. Man kan använda hur många som helst.


Denna lilla burk var svårare att göra något med. Målade även denna med Akrylfärg. Dekorerade sidorna med ett mönstrat papper från Maja Design och sedan satte jag dit lite bling. Eftersom burken var väldigt liten så fanns det inte så mycket plats på locket. Det blev bara tre tyllblommor.

lördag 18 juli 2009

Några kort

Efter mitt hårda jobb igår (se inlägg nedan) var jag slut i ryggen och satte mig vid pysselbordet istället. Jag hittade ett par färdig färglagda stämpelmotiv som jag tänkte att jag skulle använda. Därefter gick jag igenom mina spillpapper och dekorationer som blivit liggande ett tag.

Började med detta kort. Det såg så skönt ut att sitta med fötterna i blöt. Den stämpeln är från Bildmålarna. Jag hittade en bit mesh som fick bli en bakgrund. Grodorna är stansade med en cuttlebug die och som jag fått av en väninna, tack Lotta. Blommor (naturligtvis). Använde även en öljett som jag inte använt på länge. Text stämplarna kommer från hÄnglar och stÄnglar.


Här är stämpelmotivet från hÄnglar och stÄnglar. Tycker den är så söt med katten. Text stämpeln är från Reprints nya clearstamps och passar med flickan och katten. Lite blommor och blad, band och lite bling så var kortet klart.


Sista kortet är även det ett motiv från Bildmålarna. Textstämpeln är från Reprint och ingår i samma set som text stämpeln i kortet ovan. Tyckte dessa stämplar passade bra ihop då flickan kallas "Lyckliga Mimosa". Den lilla berlocken som jag tror är en dagslända fick också vara med. Alla dessa saker är inhandlade hos Altheasmix.

Lite och mycke

Jag har en liten uteplats. Utanför den finns en ännu mindre slänt ner mot en gångväg. I slänten finns det väldigt lite jord.

Däremot finns det väldigt mycket maskrosor och sten.

Jag har varit dålig på att se efter dessa "rosor". Igår var jag ute och skulle råda bot på detta. Jäklar vad hårt det var!!! Min lilla "spade" blir aldrig mer sig lik (hahaha).


Kan man hoppas på lite regn så att det blir lite lösare i marken.