söndag 30 september 2007

Mycke snack och lite verkstad

Idag har jag haft mina tjejkompisar från Nyköping här. Vi har "syjuntor".

Nästa år firar jag 20 års jubileum som medlem i syjuntan. Syjuntan startade några år tidigare.

De första 15 åren var vi mycket flitiga med olika handarbeten. Det stickades, virkades och broderades bl a.

De senaste åren har en efter en "glömt" sina handarbeten hemma. Idag träffas vi bara för att äta och snacka en massa. Våra träffar kanske borde döpas om till "snackjuntor", men än så länge kallar vi dem fortfarande för syjuntor.

Här är bevis på att vi åtminstone har varit aktiva när det gäller handarbets biten. Tror att bilden är från 2002.


lördag 29 september 2007

Misstag...

T hade lämnat ett alfabet på PappRika i veckan som jag har köpt. Eftersom jag aldrig numera hinner hem i någorlunda god tid så har jag inte hunnit hämta det förrän idag. Eftersom jag vet att det är scrapmara idag så tänkte jag att "jag hämtar det innan maran börjar".

Det är bara det att då öser regnet ner. Väntar alltså tills regnet slutar. Vad har hänt då? Jo alla tjejer är ju naturligtvis på plats och skapar för fullt. Visste att det var ett misstag att åka när alla redan börjat.

BLEV JAG NÅGOT SUGEN DÅ?!?!
Lyllos alla tjejer som är på mara.

Istället var det bara att åka iväg och handla för att sedan hem och städa och tvätta. Får besök imorgon av kompisar från Nyköping. Besöket är ju jättetrevligt men det är alla förberedelser som jag helst skulle vilja slippa.

Jag ska ju dessutom bjuda på mat. Är helt värdelös i köket så det känns lite jobbigt. Bara att leta fram ett recept tar en hel evighet.

Någon som känner en kock som kan komma hem till mig imorgon bitti???

Nej nu ska jag väl dra fram dammsugaren och gå ett varv istället för att sitta här.

måndag 24 september 2007

Bilder från USA resan

Har ju glömt att lägga ut bilder från USA resan.

Först några bilder från Canada och Niagara fallen



Vi kom en kväll när de hade fyrverkerier över fallen.

Man måste ju åka båt ut till fallen också. Så här blöt blir man om man vägrar att fälla upp kappuschongen (eller hur det nu stavas).





söndag 23 september 2007

GRATTIS ALLA TUN TJEJER

Grattis till seriesegern!!!

Det blev ju visserligen klart redan förra veckan men igår var sista hemma matchen för säsongen och då firas det ju lite mer.

Närbild ur lagbilden på min brorsdotter Sofia.

Lagbild



Så skönt att Harg fick stryk (och det med besked) efter vårmatchen.

Vilken match!!! Vilka mål!!!

Önskar bara att ni hade kunnat vänta någon minut med det första. Här kommer man ca 2 minuter för sent till matchstart och ni har redan gjort ett mål. Vet ni inte att ni ska vänta tills alla åskådare är på plats ; )

Hoppas ni kan spela lika bra nästa säsong i division 2.

Då ska ni ju också möta några Stockholms lag. Kanske har möjlighet att se några av era bortamatcher också. Farsta till exempel ligger ju nära för mig.

måndag 17 september 2007

Tålamod, tålamod...

Jag har i ett par dagar gått och väntat på besked hur det har gått med min löneförhandling.

Idag fick jag veta att det ska till fler förhandlingar. Fredag 21/9 är också avsatt. Nu är det inte bara för mig man förhandlar utan det är ca 80 personer totalt.

Även om jag inte tror att jag kommer att få något mera, så hoppas man ju alltid någonstans att man ska få några kronor till.

Nu gäller det allså att vänta till nästa vecka innan jag kan få något besked.

Tålamod, tålamod!!!

söndag 16 september 2007

Tack kort till min granne

Min granne såg efter min lägenhet under tiden jag var i USA. Bl a vattnade hon blommorna och kollade brevlådan. Hon kollade även bilen då hon har sin bil i samma garage. Jag är väldigt tacksam för det.
Som tack för hjälpen köpte jag en blomma, en orchide och gjorde även detta kort. Jag har försökt få tag i henne under denna vecka (då hon var ledig under förra veckan) men inte lyckats förrän idag.

TACK L!!!

Hemma efter en super helg

I helgen har jag varit på scraphelg med sju super trevliga tjejer. Tack Mona med familj för att vi fick invadera ert hus. Jag vill också tacka för mat, dryck och godis.

Passar också på att tacka alla tjejer för alla skratt.

Nu har jag påbörjat mitt USA album med korten från 2005 så nu hoppas jag att jag kan fortsätta i samma goda anda. 8 sidor hann jag med, ja nästan i alla fall. Det är lite text som saknas.
8 sidor skulle i normala fall kännas ganska bra men då jag satt bredvid Tanja som färdigställde 17-18 sidor så ligger jag i lä. Ja jag vet att du "bara" stansade titlar och skrev texter men ändå. Hoppas blåmärket i handen inte besvärar dig allt för mycket.

Tack igen för en trevlig helg.

Mona, vi kanske ses på PappRika imorgon. Om jag nu inte åker över på lunchen förståss ;-)

torsdag 13 september 2007

Håll tummarna idag!!!

Som jag tidigare berättat gick inte mitt lönesamtal i våras så bra. Man kan väl säga att min chef och jag inte var direkt överens.

Idag ska facket förhandla för min räkning. Jag räknar inte med att få något extra men hoppas gör man väl alltid.

Hjälp mig och håll tummarna för att facket lyckas bättre än jag gjorde.

onsdag 12 september 2007

Ont, det gör ont ...

Vad är nu detta? Träningsverk? Jag är ju "vältränad"?

Jag har visserligen inte gjort så mycket under 5 veckor ....... Ok det är så länge sedan. Spelade innebandy i en timme igår morse och det känns idag kan jag säga. Häcken, låren ajajaj. Det är väl i och för sig rätt ställen att ha ont på. Förhoppningsvis försvann något gram fett.

Det blir nog till att åka hiss idag och skippa trapporna :-s

tisdag 11 september 2007

GRATTIS tonåring


Grattis 'P' på 13-års dagen!!!

Min brorson fyller år idag. Tänk att han redan är tonåring, han var ju nyfödd alldeles nyss.

Eftersom jag inte kan vara med och fira honom nästa helg (som en del av er vet) så får jag skriva här.

Det han önskar sig är FIFA '08 (ett TV-spel). Jag skulle köpa det men det visar sig att det inte är släppt ännu. Därför har jag gjort detta kort som han ska få med pengar i så att han får köpa spelet själv. Det är anledningen till fotbollen på kortet.


söndag 9 september 2007

Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av Mona.

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på deras bloggar, så dom vet att dom har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

1. Om jag har en godispåse (gäller främst lösgodis) så kan jag inte sluta äta förrän påsen är slut. Även om jag nästan kräks :( .

2. "Kan" inte gå upp när klockan ringer. Måste snooza minst tre gånger. (Ingen morgon människa direkt).

3. Jag lyssnar på melodikrysset varje lördag morgon. (Jag och Sveriges alla pensionärer)

4. Min vännina på jobbet och jag avslutar alltid fredag lunchen med en Cappucino för att "fira" att veckan är över.

5. Mona, håller med dig fullständigt. Det är klart att man ducshar innan man äter frukost.

6. Jag är sjukt blyg. (Fattar inte varför jag startat blogg egentligen).

7. Jag måste blåsa bubblor när jag tuggar tuggummi (fastnat i tonåren eller något).

8. Jag räknar alltid antal trappsteg i alla trappor jag går i.


Jag vet ingen som jag kan skicka utmaningen vidare till. Alla bloggare som jag brukar läsa har, vad jag kunnat se, redan blivit utmanade. Finns det någon som vill ta vid så "be my guest".

fredag 7 september 2007

Hemma igen

Ja jag har varit hemma några dagar nu men det är segt att komma igång. Kom hem i måndags em och började jobba i onsdags.

Jag har haft nästan 4 underbara semester veckor hos min kusin i USA. Semester och semester förresten. Hon har sett till att det varit full fart. Vi har åkt från det ena stället till det andra. Sedan är det ju lite folk som ska hälsas på också.

Ett ställe jag velat besöka länge är Niagara fallen i Canada och det fick jag göra nu. Det är riktigt maffigt att se. Helt klart värt ett besök tycker jag. Bilder kommer senare jag har inte hunnit ladda upp korten ännu.

En hel del shoppat blev det också. Så mycket att jag inte fick med mig allt. Mina 46 kilo som jag fick ha i bagage räckte inte till. Jag har några saker kvar hos kusinen. Förhoppningsvis är det någon mer i släkten som åker över snart alt att någon därifrån kommer hit. Jag vill gärna ha mina scrapalbum!!! Nåja jag klarar mig väl ett tag till.

Som sagt har jag inte hunnit ladda upp några bilder ännu men så fort det är gjort kommer det att läggas upp några här.

Äntligen fredag. Ska bli skönt med några lediga dagar. Sedan är man väl tillbaka i den vanliga lunken igen och nästan glömt bort att man haft semester överhuvudtaget.